Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιολόγηση

Κάθε ρόλος ή εργασία απαιτεί ένα μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών προσωπικότητας για τη βέλτιστη επίδοση.
Με την αξιολόγηση, μπορούμε να εκτιμήσουμε με ακρίβεια θεμελιώδη χαρακτηριστικά του εαυτού μας ή του παιδιού μας. Γνωρίζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούμε να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις στρατηγικές εκείνες που πρέπει να ακολουθηθούν και τις δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προσωπικές μας δυσκολίες ή να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Επιπλέoν μπορούμε να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο δικός μας μοναδικός δρόμος για τη προσωπική ευτυχία.
Επιπλέoν, τα τεστ προσωπικότητας εγγυώνται την επιτυχία στην επιλογή προσωπικού, μέσω της μέτρησης σημαντικών χαρακτηριστικών αλλά και συμπεριφορών που απαιτούνται για κάθε θέση.

 

Αξιολόγηση της Προσωπικότητας

Η αξιολόγηση της προσωπικότητας στη ψυχολογία αναφέρεται στη χρήση ψυχολογικών τεστ για την άντληση πληροφοριών σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της προσωπικότητας. Συχνά, ο πρωταρχικός στόχος του ψυχολόγου που κάνει μία τέτοια αξιολόγηση είναι να εντοπίσει παθολογικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ή συμπεριφορές και συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με διάφορες ψυχολογικές ή ψυχιατρικές διαταραχές.

Περισσότερα...

Αξιολόγηση της Συμπεριφοράς

Πολλές φορές οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι «κάτι δε πάει καλά», «κανείς δε με καταλαβαίνει» και ότι αισθάνονται αναστατωμένοι. Αυτές οι αρχικές περιγραφές του προβλήματος, μολονότι είναι χρήσιμες, επειδή μεταφέρουν μία αίσθηση θλίψης και έντασης, είναι πολύ γενικές για να επιτρέψουν τις υποστηρικτικές δομές που υπάρχουν στη ζωή τους (πχ οικογένεια, θρησκεία, φίλοι κ.τ.λ.) να τους βοηθήσουν.

Περισσότερα...

Αξιολόγηση Νοητικών Ικανοτήτων Παιδιών

Η αξιολόγηση των νοητικών ικανοτήτων των παιδιών αποσκοπεί στο να δώσει απαντήσεις στους γονείς που ανησυχούν λόγω μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων ελλειμμάτων του παιδιού τους.

Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com