Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιολόγηση Νοητικών Ικανοτήτων Παιδιών

Η αξιολόγηση των νοητικών ικανοτήτων των παιδιών αποσκοπεί στο να δώσει απαντήσεις στους γονείς που ανησυχούν λόγω μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων ελλειμμάτων του παιδιού τους.

Έχοντας υπόψη ότι η εκπαιδευτική πορεία των παιδιών αποτελεί ένα συνεχές, όπου ελλείμματα ή/και δυσκολίες που δεν αντιμετωπίζονται νωρίς διογκώνονται και οδηγούν σε μαθησιακά αδιέξοδα και γνωστικά κενά, κρίνεται απαραίτητος ο έγκαιρος και έγκυρος έλεγχος του νοητικού επιπέδου τους, με σκοπό την πρόβλεψη (στο μέγιστο δυνατό επίπεδο) της εκπαιδευτικής του πορείας.

Σκοπός της νοητικής αξιολόγησης είναι να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα της τοποθέτησης του παιδιού σε ειδικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. Με ένα έγκυρο επιστημονικό ψυχομετρικό εργαλείο, είναι δυνατό να ελεγχθεί το νοητικό επίπεδο του παιδιού ώστε να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, με ταυτόχρονη παρέμβαση τόσο στο σχολείο, όσο και στην οικογένεια, αποσκοπώντας να βοηθηθεί το παιδί σε εκπαιδευτικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com