Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διασχιστικές Διαταραχές

Το βασικό χαρακτηριστικό των Διασχιστικών Διαταραχών είναι κάποια διάσπαση - διάσχιση στις συνήθως συντεθειμένες λειτουργίες της συνείδησης, της μνήμης, της ταυτότητας ή της αντίληψης του περιβάλλοντος. Η διάσπαση αυτή μπορεί να είναι ξαφνική ή βαθμιαία, παροδική ή χρόνια.

Υπάρχουν οι παρακάτω Διασχιστικές Διαταραχές:

 

Διαταραχή Αποπροσωποποίησης

Το φαινόμενο της αποπροσωποποίησης είναι μία διαταραχή της αντίληψης, όπου το άτομο νιώθει αποξενωμένο ή απομακρυσμένο από τον εαυτό του και να είναι σαν ένας εξωτερικός παρατηρητής των ψυχικών λειτουργιών ή του σώματος του ή να νιώθει σαν μη πραγματικό ή σαν να είναι μέσα σε όνειρο και πολλά άλλα.

Περισσότερα...

Διασχιστική Αμνησία

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η αδυναμία του ατόμου να θυμηθεί σημαντικά στοιχεία της προσωπικής του ζωής, π.χ. όνομα, επάγγελμα, οικογένεια. Η έκταση της αμνησίας είναι τέτοια που δεν μπορεί να εξηγηθεί στα πλαίσια συνηθισμένης λησμοσύνης.

Περισσότερα...

Διασχιστική Διαταραχή της Ταυτότητας

(Πρώην Διαταραχή Πολλαπλής Προσωπικότητας)

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η ύπαρξη μέσα στο άτομο δύο ή περισσοτέρων ξεχωριστών προσωπικοτήτων ή καταστάσεων προσωπικότητας. Κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες έχει το δικό της ιδιαίτερο τρόπο αντίληψης, συμπεριφοράς, σχέσεων με το περιβάλλον, τύπο αναμνήσεων κτλ. Επίσης κάθε μία κυριαρχεί και ελέγχει τη συμπεριφορά του ατόμου σε διαφορετικές περιόδους. Η μετάβαση από τη μία προσωπικότητα στην άλλη συχνά είναι ξαφνική και απότομη και συχνά συνδέεται με κάποιο ψυχοκοινωνικό στρες.

Περισσότερα...

Διασχιστική Φυγή

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι ξαφνικό απροσδόκητο ταξίδι μακριά από τον τόπο διαμονής ή εργασίας, αδυναμία του ατόμου να θυμηθεί το παρελθόν του και σύγχυση για την ταυτότητα του ή ανάληψη (μερική ή πλήρης) μιας καινούργιας ταυτότητας.

Περισσότερα...

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com