Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διασχιστική Φυγή

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι ξαφνικό απροσδόκητο ταξίδι μακριά από τον τόπο διαμονής ή εργασίας, αδυναμία του ατόμου να θυμηθεί το παρελθόν του και σύγχυση για την ταυτότητα του ή ανάληψη (μερική ή πλήρης) μιας καινούργιας ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια της Διαταραχής Φυγής το άτομο μπορεί να ταξιδέψει σε μικρή απόσταση και το ταξίδι να διαρκέσει ώρες ή μέρες ή να ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις και το ταξίδι να διαρκέσει για εβδομάδες ή μήνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις η φυγή διαρκεί λίγο, το ταξίδι φαίνεται άσκοπο, οι κοινωνικές σχέσεις είναι λίγες ή αποφεύγονται, η ανάληψη ταυτότητας ή δεν υπάρχει ή είναι ατελής.

Η ανάνηψη είναι συνήθως απότομη και γρήγορη και το άτομο μπορεί να έχει αμνησία για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη φυγή. Οι υποτροπές σε αυτή τη διαταραχή είναι σπάνιες. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη και κατανόηση των ενδοψυχικών και διαπροσωπικών στρεσογόνων παραγόντων που προκάλεσαν τη φυγή.

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com