Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δραματική Διαταραχή

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η υπερβολική συναισθηματικότητα και η επιζήτηση προσοχής. Άτομα με τη διαταραχή αυτή δε νιώθουν άνετα αν δεν αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής. Συχνά, τα άτομα αυτά εμφανίζονται σεξουαλικά προκλητικά και σαγηνευτικά, όχι μόνο προς κάποιο άτομο για το οποίο μπορεί να έχουν κάποιο ερωτικό ή ρομαντικό ενδιαφέρον, αλλά και προς άλλα άτομα στον κοινωνικό ή επαγγελματικό τους χώρο.

Η συναισθηματική έκφραση των ατόμων αυτών είναι υπερβολική, θεατρική, επιπόλαια και με τυχαίες εναλλαγές (π.χ. αγκαλιάζουν και φιλούν απλούς γνωστούς σαν να είναι στενοί φίλοι, εύκολα και για το παραμικρό ξεσπούν σε κλάματα, θυμό, οργή). Τα άτομα αυτά δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση και μπορεί πολύ εύκολα να γίνουν άνω – κάτω με το παραμικρό αρνητικό σχόλιο. Μπορεί να απομακρύνουν τους φίλους τους με τις έντονες απαιτήσεις τους για προσοχή και γίνονται καταθλιπτικά όταν δε τα προσέχουν.

Η ατομική ψυχοθεραπεία με υποστηρικτικό και γνωστικό προσανατολισμό θεωρείται η πιο κατάλληλη για την αντιμετώπιση της διαταραχής αυτής.

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com