Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχιζότυπη Διαταραχή

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι μία έντονη δυσκολία και ανεπάρκεια στις διαπροσωπικές σχέσεις και διάφορες ιδιορρυθμίες, εκκεντρικότητες και παραξενιές της σκέψης, της αντίληψης, της ομιλίας, τις εμφάνισης και της συμπεριφοράς.

Τα άτομα αυτά παρουσιάζονται αποσυρμένα, με ιδιαίτερη δυσκολία στην πρόσωπο με πρόσωπο διαντίδραση, με ελάχιστο ή απρόσφορο συναίσθημα, με περίεργη εμφάνιση και ομιλία, με παράξενες σκέψεις που συχνά χρειάζονται διευκρινίσεις, με εκκεντρικές πεποιθήσεις. Συχνά έχουν παράδοξες πεποιθήσεις όπως πίστη στη μαντική ικανότητα, δεισιδαιμονίες, περίεργες ικανότητες όπως τηλεπάθεια ή «έκτη αίσθηση» και άλλα.

Η διαταραχή αυτή αντιμετωπίζεται με ατομική ψυχοθεραπεία, η οποία είναι περισσότερο υποστηρικτική παρά αποκαλυπτική. Επίσης, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες αυτή πιο άνετα σε διαπροσωπικές σχέσεις.

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com