Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαταραχές του Ύπνου

Ένα από τα πιο συχνά ενοχλήματα που αναφέρουν οι ασθενείς είναι οι διαταραχές ύπνου και ιδιαίτερα η αϋπνία. Οι διαταραχές του ύπνου διακρίνονται στις Δυσυπνίες, που χαρακτηρίζονται από ανωμαλίες στην ποσότητα ή την ποιότητα του ύπνου ή στην καταλληλότητα του χρόνου έλευσης του ύπνου και στις Παραϋπνίες, που χαρακτηρίζονται από ανώμαλα γεγονότα που συμβαίνουν κατά τον ύπνο. Υπάρχει επίσης η Διαταραχή του ύπνου σχετιζόμενη και άλλη ψυχική κατάσταση (όπου άλλη ψυχική διαταραχή επηρεάζει τον ύπνο), η Διαταραχή του ύπνου οφειλόμενη σε γενική ιατρική κατάσταση (όπου η διαταραχή του ύπνου είναι το φυσικό αποτέλεσμα μιας γενικής ιατρικής κατάστασης) και στη Διαταραχή του ύπνου προκαλούμενη από ουσίες.

 

Δυσυπνίες

Οι δυσυπνίες είναι πρωτοπαθείς διαταραχές της έναρξης ή διατήρησης του ύπνου ή υπερβολικής υπνηλίας και χαρακτηρίζονται από ανωμαλίες στην ποσότητα ή ποιότητα του ύπνου ή στην καταλληλότητα του χρόνου έλευσης του. Οι διαταραχές αυτές είναι:

Περισσότερα...

Παραϋπνίες

Οι παραϋπνίες είναι διαταραχές που χαρακτηρίζονται από κάποια ανώμαλα γεγονότα που συμβαίνουν κατά τον ύπνο. Στις παραϋπνίες, τα ανώμαλα γεγονότα οφείλονται σε ενεργοποίηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, του κινητικού συστήματος ή των γνωστικών λειτουργιών σε ακατάλληλο χρόνο, δηλαδή στον ύπνο. Οι διαταραχές αυτές είναι:

Περισσότερα...

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com