Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παιδιά - Έφηβοι

Οι παρακάτω διαταραχές αφορούν αποκλειστικά τα παιδιά και τους εφήβους.

 

Διαταραχή Άγχους Αποχωρισμού

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι το έντονο και υπερβολικό άγχος που νιώθει το παιδί στην πιθανότητα ή στην πραγματικότητα του αποχωρισμού από το σπίτι του ή από τα άτομα που το φροντίζουν.

Περισσότερα...

Διαταραχή Στερεοτυπικών Κινήσεων

Η διαταραχή αυτή χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενη, μη λειτουργική κινητική συμπεριφορά, που φαίνεται σκόπιμη. Π.χ κούνημα μπρος πίσω, χτύπημα κεφαλιού, αυτόδάγκωμα (π.χ. νυχιών), σκάλισμα του δέρματος κ.α. Βέβαια, για να θεωρηθεί ότι υπάρχει διαταραχή θα πρέπει η διαταραγμένη συμπεριφορά να παρεμποδίζει τη φυσιολογική δραστηριότητα ή να προκαλεί σοβαρό αυτοτραυματισμό.

Περισσότερα...

Διαταραχές στη Σίτιση

Εδώ περιλαμβάνονται η Μηρυκαστική Διαταραχή, η Διαταραχή της Σίτισης της Βρεφονηπιακής ή Πρώτης Παιδικής Ηλικίας και η Διαταραχή Pica.

Περισσότερα...

Επιλεκτική Βωβότητα

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι ότι το παιδί δεν μιλά σε κάποιες κοινωνικές καταστάσεις (π.χ. σχολείο), ενώ μιλά σε άλλες καταστάσεις (π.χ. σπίτι). Τα παιδιά με τη διαταραχή αυτή, ενώ δεν επικοινωνούν με την ομιλία, μπορεί να επικοινωνούν με χειρονομίες, με νεύματα της κεφαλής ή μονότονες εκφωνήσεις.

Περισσότερα...

Διαταραχές της Απέκκρισης

Εδώ περιλαμβάνονται η Εγκόπριση και Ενούρηση.

Περισσότερα...

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com