Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιλεκτική Βωβότητα

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι ότι το παιδί δεν μιλά σε κάποιες κοινωνικές καταστάσεις (π.χ. σχολείο), ενώ μιλά σε άλλες καταστάσεις (π.χ. σπίτι). Τα παιδιά με τη διαταραχή αυτή, ενώ δεν επικοινωνούν με την ομιλία, μπορεί να επικοινωνούν με χειρονομίες, με νεύματα της κεφαλής ή μονότονες εκφωνήσεις.

Υπερβολική ντροπή, κοινωνική αποφυγή και απομόνωση, εναντιωτική συμπεριφορά είναι συχνές. Πειράγματα στο σχολείο επιτείνουν τη σχολική και κοινωνική έκπτωση. Ως προδιαθετικοί παράγοντες για τη διαταραχή αναφέρονται διαφωνίες των γωνιών, κατάθλιψη της μητέρας, έντονη εξάρτηση του παιδιού, πρώιμα ψυχολογικά ή σωματικά τραύματα (π.χ. νοσηλεία).

Η θεραπεία περιλαμβάνει ατομική, συμπεριφορική και οικογενειακή θεραπεία ή παρέμβαση, που απευθύνονται στα ψυχολογικά και συμπεριφορικά προβλήματα του παιδιού και της οικογένειας.

Θέματα που ίσως σας απασχολούν...

Διαταραχές της Διάθεσης

Διαβάστε Περισσότερα...

Ανορεξία - Βουλιμία

Διαβάστε Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com