Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμβουλευτική

Η συμβουλευτική είναι μία μορφή παροχής βοήθειας που εστιάζεται στις ανάγκες και στους στόχους του ατόμου. Σκοπός της συμβουλευτικής είναι να βοηθήσει το άτομο να κατανοήσει και να αποσαφηνίσει τις απόψεις του σχετικά με το εύρος ζωής τους και να μάθει να επιτυγχάνει τους στόχους πού έχει θέσει ο ίδιος για τον εαυτό του μέσα από σημαντικές και εμπεριστατωμένες επιλογές, καθώς και μέσω της επίλυσης προβλημάτων συναισθηματικής και διαπροσωπικής φύσης. Στα άρθρα που ακολουθούν αναλύονται οι στόχοι της Συμβουλευτικής, η Συμβουλευτική Ζευγαριών, η Ομαδική Συμβουλευτική και Θεραπεία και η Διαεπαγγελματική Συμβουλευτική.

 

Στόχοι της Συμβουλευτικής

Κάποιοι από τους στόχους της συμβουλευτικής είναι:

  • Η σχέση με τους άλλους ανθρώπους.
  • Το να γίνει κανείς καλύτερος και ικανός να διατηρεί σημαντικές και ικανοποιητικές σχέσεις με τους ανθρώπους (πχ σχέσεις στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας).

    Περισσότερα...

Συμβουλευτική Ζευγαριών

Τα άτομα σε μία στενή προσωπική σχέση ενεργούν αμοιβαία ως πηγή θετικής ενίσχυσης. Κατά το χρόνο της πρώτης συνάντησης τους, αλλά και στο στάδιο του φλερτ, υπάρχει υψηλός βαθμός θετικής ενίσχυσης ή ανταμοιβής που συνδέονται με τη σχέση. Αργότερα, καθώς ενδέχεται να συζήσει το ζευγάρι, να εργαστεί μαζί ή να μεγαλώσει τα παιδιά που θα γεννηθούν, οι ευκαιρίες για επαφές ανταμοιβής ελαττώνονται και το κόστος της σχέσης, οι συμβιβασμοί και το στρες αυξάνουν.

Περισσότερα...

Ομαδική Συμβουλευτική και Θεραπεία

Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτού του είδους τη θεραπεία έγκεινται στην επίτευξη προσωπικής ενόρασης, χάρη στη συμμετοχή σε μία ομάδα που μαθαίνει να κατανοεί διάφορα θέματα που αφορούν την αυθεντία, τα όρια, τη σεξουαλικότητα και την επιθετικότητα, τα οποία αναδύονται μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας.

Περισσότερα...

Διαεπαγγελματική Συμβουλευτική

Διαπεγγελματική Συμβουλευτική είναι η περίπτωση αυτή της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από έναν ειδικό ψυχικής υγιεινής, ο οποίος προσλαμβάνεται από μία υπηρεσία ή επιχείρηση, για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα ή να υποδείξει ένα πρότυπο αλληλεπίδρασης με σκοπό να διευκολυνθεί η αλληλεπίδραση – συνεργασία του προσωπικού ή/και να βοηθηθεί ώστε να πετύχει συγκεκριμένους στόχους που έχει θέσει.

Περισσότερα...

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com