Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Κίμωνος Βόγα & Λασκαράτου
Θεσσαλονίκη, Τηλ:6985655773
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμβουλευτική Ζευγαριών

Τα άτομα σε μία στενή προσωπική σχέση ενεργούν αμοιβαία ως πηγή θετικής ενίσχυσης. Κατά το χρόνο της πρώτης συνάντησης τους, αλλά και στο στάδιο του φλερτ, υπάρχει υψηλός βαθμός θετικής ενίσχυσης ή ανταμοιβής που συνδέονται με τη σχέση. Αργότερα, καθώς ενδέχεται να συζήσει το ζευγάρι, να εργαστεί μαζί ή να μεγαλώσει τα παιδιά που θα γεννηθούν, οι ευκαιρίες για επαφές ανταμοιβής ελαττώνονται και το κόστος της σχέσης, οι συμβιβασμοί και το στρες αυξάνουν.

Ως αποτέλεσμα, «η σχέση κόστους – ανταμοιβής» επιδεινώνεται και υπάρχει απώλεια ικανοποίησης. Την ίδια στιγμή, το ζευγάρι ίσως έρθει αντιμέτωπο με δυσκολίες σε τομείς όπως η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων και η σεξουαλικότητα

Το αντίδοτο στα προβλήματα αυτά είναι η συμβουλευτική ζευγαριών όπου με τη χρήση γνωσιακών – συμπεριφοριστικών μεθόδων, θα προωθηθεί η αλλαγή της συμπεριφοράς του ζευγαριού, η αμοιβαία κατανόηση και η επανεκκίνηση της παραπάνω σχέσης «κόστους – ανταμοιβής» σε μία λειτουργικότερη βάση.

Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια...

Ζακ Νεκέρ, 1732 – 1804. Γάλλος πολιτικός.

Joomla Templates - by Joomlage.com